Gabber

Welkom aan boord van de Gabber een Dufour Classic 38.

Wij begonnen onze avontuurlijke manier van leven met een Nadine 24 in 1997. Samen met haar verlegden we onze horizon en maakten plannen die groter waren dan de 24 voet die ze was. Na een tijd zoeken vonden we in 2002 het schip voor onze dromen. Het was een Breewijd 31 met ruime zeilervaring. Door ieder jaar verdere meerdaagse zeetochten te maken hebben we ons vaargebied uitgebreid. Toen de vier weken vakantie te kort werden hebben we in 2010 het werkend bestaan verruild voor een zeilend bestaan.

We zeilden gedurende 6 jaar langs de kusten van Europa, Afrika via de Cabo Verden naar de Cariebe. In de vele landen die we bezochten maakten we kennis met de lokale keuken, deden de boodschappen op markten, verplaatsten ons met openbaar vervoer en wandelden we eindeloos door de natuur. Ook de onderwaterwereld verkenden we tijdens snorkel en duiktrips. We genoten van de vrijheid tijdens het zeilen en het dobberen achter ons anker. In 2019 verkochten we onze 31 voeter en met een Dufour 38 Classic vervolgen we ons avontuur.

In de periode tot medio juli 2022 maken we de nieuwe Gabber klaar voor een nieuw leven aan boord. Daarna gaan we via de Europees Atlantische kust naar het zuiden. Vanuit Portugal steken we over naar de Canarische eilanden en via de Cabo verden naar de Cariebe.

Inmiddels is onze reis begonnen. Regelmatig schrijven we en verhaaltje bij een plaatje, deze zijn te vinden via het menu aan de linker kant onder Laatste Nieuws. Onze meest recente positie is te vinden onder Positie-overzicht. Onder Reisverslagen is alles terug te vinden wat we sinds 1998 publiceerden. Meer informatie over de boot en ons staat onder Marien CV en De boot. Het reisplan staat in grote lijnen onder Planning. We ondernemen deze reis om te genieten van de rust en ruimte die de zee ons geeft. We hopen weer vele duiken te maken, een foto impressie van ons vorrige bezoek staat onder Duiken.

De rubriek QSL is voor de radio-hobby van Erik. Hier kunnen radio-amateurs een bevestiging vinden van de radio verbindingen die ze met ons gemaakt hebben.
Actuele weersinformatie voor een Atlantische Oversteek is te vinden door hier te klikken:Weatherfax Atlantic Crossing.

Geniet van het onderwaterleven